Nytecknat utvecklingsavtal med ITK Envifront

Enertech AB, Osby Parca Division och ITK Envifront AB har tecknat ett avtal om tekniksamarbete, där ITK Envifront kommer leverera tekniska lösningar inom rökgasrening. Tillsammans kommer vi att leverera robusta, tillförlitliga och energieffektiva lösningar för att möta de nya utsläppsdirektiven (MCP-direktivet) som Sveriges riksdag antog i december 2018. Vi använder tekniken till modulfiltret Osby Parca PFM, en filterserie med mycket hög prestanda som kombinerar ITK Envifronts teknik i framkant med integrerade föravskiljare och den världsledande filterstyrningen CPFE. Filterserien är specialanpassad för att hantera varma rökgaser från värmepannor på ett kostnadseffektivt sätt med korta ledtider och mycket hög driftsäkerhet.

ITK Envifront, bildat 1955, är ett företag som startats i myllan kring Svenska Fläktfabriken. Sedan dess har företaget arbetat med rening av gaser i många olika processer. Bolagets expertkunskap inom torr och våt filtreringsteknik har använts för att skapa många robusta och högpresterande produkter med stor globalt installerad bas.

ITK har också utvecklat en filterstyrning som är ett tekniskt genombrott på världsmarknaden. Med hjälp av filterstyrningen förlänger användaren livslängden på sitt filtermaterial 2–3 gånger samtidigt som energiförbrukningen för rensning av filtret minskas med 50–90% jämfört med konventionell filterstyrning.

Dela inlägget

Rulla till toppen

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.