Landvetter flygplats

Helt fossilfri värme på flygplats

Swedavia gav Osby Parca förtroendet att ha hand om totalentreprenaden för utbyggnaden och moderniseringen av sin värmeanläggning genom att välja våra pelletseldade pannor PB2.

Leveransomfattning

3 st. 3 MW PB2 fastbränslepannor och AC700 SRÖ-system med erforderliga givare och vakter, askhantering, multicyklon, rökgasfläkt och pelletssilor.

Anläggningsbeskrivning

Värmesystemet inbegriper hela flygplatskomplexet (hangarer, avgångshallar, restauranger, hotell etc.). Flygindustrin behöver betala utsläppsavgifter och styrs av utsläppsgränser, detta innebär att det fossila bränsle som inte används i verksamheten i stället kan användas för oljeberoende flygavgångar. Ytterligare en fördel med att elda fastbränsle är den lägre kostnaden i jämförelse med olje- och gasalternativ.

Driftsbeskrivning

PB2-pannorna är flygplatsens huvudsakliga värmekälla tillsammans med en äldre PB-panna (från oss) på 2 MW. För spetslast/reservvärme används en elpanna på 3,4 MW.
Den automatiska askutmatningen transporterar den framställda askan från pannorna till en askbehållare. Hela pannsystemet övervakas av ett AC700 SRÖ-system.

Plats Landvetter
Leverad panna 3 st. PB2
Bränsle Pellets
Årlig produktion 50 400 MWh
Årlig besparing ca 31,3 milj. kr
Årlig CO2 besparing ca 14 920 ton

3 st. 3 MW PB2 fastbränslepannor och AC700 SRÖ-system med erforderliga givare och vakter, askhantering, multicyklon, rökgasfläkt och pelletssilor.

Dela inlägget

Rulla till toppen

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.