Pelletspanna i kombination med solceller

Ett modernt, grönt och energieffektivt samhälle har byggts upp i Vallda Heberg. Osby Parca levererade en P500-pelletspanna med kringutrustning samt SRÖ-systemet.

Leveransomfattning

En 300 kW P500 fastbränslepanna och en Trio 500 kW reservoljepanna. Leveransen innehöll även ett AC500 SRÖ-system med erforderliga givare och vakter, askhantering, multicyklon och rökgasfläkt.

Anläggningsbeskrivning

I Vallda har fastighetsbolaget Eksta Bostads AB byggt ett miljömässigt passiv-husområde bestående av boningshus, hyreshus, ett ålderdomshem, ett dagis och affärslokaler. Passivhus byggs för att vara energieffektiva genom att exempelvis inte släppa ifrån sig spillvärme och ta tillvara energi från flera källor.

Driftsbeskrivning

Områdets huvudsakliga värmekälla är solel. Pelletspannan startar då lasten ökar. Skulle styrsystemet begära en ännu högre uteffekt tänds reservoljepannan automatiskt. Den automatiska askutmatningen transporterar askan till en askbrunn. Pannsystemet övervakas av ett AC500 SRÖ-system som är förberett för inkoppling av ytterligare en panna då området byggs ut.

Plats Heberg
Leverad panna 1 st. P500
Bränsle Pellets
Årlig produktion ca 1700 MWh
Årlig besparing ca 1,2 miljoner kr
Årlig CO2 besparing ca 500 ton

En 300 kW P500 fastbränslepanna och en Trio 500 kW reservoljepanna.

Dela inlägget

Rulla till toppen

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.